петък, 18 юли 2014 г.

Пица от кайма ...







Тази вечер имахме разногласие кое ястие да приготвим - пица или кюфтенца. След малко, яденето вече се печеше във фурната - Пица от кайма :))) Получи се вкусно и по-нестандартно на вид, но всички много го харесахме.

Продукти:

1 кг кайма /овкусена по избор/
3 яйца
1 голяма зелена пиперка
маслини и гъби за украса
парче кашкавал
магданоз

Овкусяваме каймата с подправки на вкус, в моя случай използвах сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, риган и настърган лук. Хубаво е каймата да престои поне 1-2 часа в хладилник за да поеме от ароматите на подправките. Взимаме тавичка за пица и разстиламе каймата с пръсти, така че да се получи основа. 


Режем от пиперката три кръгчета с височина  3- 4 см и ги почистваме от семената. Подреждаме върху каймата, като леко ги притискаме за да не изтече яйцето. Чукаме по едно яйце във всяка пиперка. Отстрани украсяваме с маслини по борда и тук там филийки от гъбите. Кашкавал в средата или отгоре настъргваме по желание.


Печем на 200 градуса до готовност, около 20 минути.






Можем да гарнираме с пържени или печени картофки.



Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар