неделя, 19 ноември 2017 г.

Торта "Капрезе" ...


Тази торта е колкото лесна, толкова и вкусна, въпреки че видът и е съвсем обикновен. Майка ми я прави доста често и дойде време и аз да я приготвя. И тъй като е фаворит за десерт за гости, веднага я публикувам и тук, за да я споделя с вас. А ако обичате шоколад, не я подминавайте.

Продукти:
150 г бадеми
125 г натурален шоколад /аз слагам млечен/
125 г масло
3 яйца
100 г кафява захар


Смиламе бадемите в кухненски робот, но не много ситно. 



Разтопяваме на водна баня шоколада заедно с маслото.



Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци, като жълтъците разбиваме със захарта. 



Смесваме бадемите с леко поизстиналия шоколад и жълтъците. Отделно разбиваме белтъците с щипка сол на сняг. Внимателно смесваме белтъците с шоколадово-бадемовата смес. 



Застиламе с хартия за печене форма за торта - 22 см /аз ползвам квадратна /. Сипваме бадемовото тесто във формата и печем в умерена фурна 25-30 минути. Украсяваме с разтопен шоколад по избор или поръсваме с пудра захар. Тортата остава мека отвътре, но с твърда коричка. Стяга се при охлаждане. 









Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар