петък, 27 юни 2014 г.

Бадемов пай с праскови и малини



Продукти:
200 г брашно
50 г бадемово брашно
4 с.л. кафява захар
щипка сол
1/4 ч.л. бадемова есенция
130 г студено прясно мляко
100 г  бадемов марципан
2-3 праскови
50 г малини
1 жълтък
филирани бадеми за борда
1 с.л. кафява захар за поръсване

В купа смесваме брашното, бадемите, захарта, солта и есенцията. Добавяме нарязаното студено масло и втриваме в сухите съставки докато се образуват трохи. Прибавяме студеното мляко и събираме тестото на една топка. Завиваме го в свежо фолио и го прибираме в хладилника за час.
Разточваме тестото на кръг върху хартия за печене. Отделно разточваме и марципана с малко пудра захар и брашно, но с по-малък диаметър и го поставяме върху тестото.
Подреждаме върху марципана нарязаните плодове, а краищата на масленото тесто ги намазваме с разбит жълтък и ги поръсваме с филираните бадеми. Посипваме върху плодовете кафява захар и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар