събота, 28 юни 2014 г.

Гевреци със сусам и мак



Продукти:
11 г суха мая
220 мл вода
100 мл прясно мляко
30 мл зехтин
1 голямо яйце
50 г захар 
1 ч.л. сол
650 г брашно

сусам и мак 
захарен сироп или медена вода

Замесва се тесто и се оставя в купа покрита с кърпа да втаса. Разделя се на 10 топки, всяка от които се оформя като фитил с дължина 70 см.


Събира се на две и се усуква, като двата края се слепват за да се получи геврек. Потапяме в захарна вода или намазваме с четка.


Поръсваме по желание със сусам и мак. Печем на 200 градуса за около 25 минути. 

Да ви е садко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар