вторник, 1 юли 2014 г.

Руло - " Жираф "


Продукти:

4 яйца
120 г захар
120 г брашно
2  ванилии
щипка сол
2 с.л. какао

За рисунката: 
1 белтък
2 с.л. брашно
2 с.л. захар
2 с.л. меко масло

За крема:
100 мл течна сметана 
 250 гр маскарпоне 
100 гр пудра захар
1 банан
100 г течен шоколад

Разбъркват се продуктите за рисунката, докато се получи гъста кашичка. Поставя се в щприц с тесен и кръгъл накрайник и се оформя декорацията върху хартия за печене.


Оставя се във фризера за да стегне. През това време се разбиват яйцата със захарта. Прибавят се пресятото брашно, какото и ванилията. Излива се върху охладената рисунка, като внимателно се разпределя навсякъде.


Пече се 10 минути на 170 градуса и веднага се слага върху влажна кърпа, отстранява се хартията и се навива на руло.


За крема се разбива течната сметана, прибавят се маскарпонето и пудрата захар.

Блатът се намазва с течен шоколад и крем, отгоре се поставя обеления банан и се навива на руло. Стяга се със свежо фолио и отново се прибира в хладилника за около 1 час за да се стегне. 
Реже се на парчета и се поднася!
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар