събота, 19 юли 2014 г.

Кейк с шоколад и череши ...


Този бадемов, пандишпанов кейк със сочни череши и парченца шоколад направих по рецепта от последния брой на любимото си списание Good Food. Страхотен пухкав резултат и със сигурност ще ви хареса ;) 

Продукти:
200 г меко масло
140 г пресни череши, разполовени
140 г брашно
200 г захар
3 яйца
1 бакпулвер
75 г смлени бадеми
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт /или ванилова захар/
200 г нарязан млечен шоколад
2 с.л. филирани бадеми

Овалваме черешите в 1 с.л. брашно и оставяме настрана.


Разбиваме маслото и захарта до пухкав крем.



Добавяме яйцата едно по едно. Сипваме брашното, бакпулвера и смлените бадеми. Млякото, ванилията и една част от шоколада прибавяме към готовата смес, като разбъркваме внимателно със шпатула. Изсипваме половина смес в застлана с хартия правоъгълна форма за кекс. Нареждаме половина череши.


След това добавяме останалата част от сместа и пак череши.


Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 1 час. Оставяме кейка да изстине върху скара.


Разстапяме останалия шоколад и с помощта на шприц украсяваме.


Поръсваме с филираните бадеми. 









Да ви е сладко!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар