Този бадемов, пандишпанов кейк със сочни череши и парченца шоколад направих по рецепта от последния брой на любимото си списание Good Food. Страхотен пухкав резултат и със сигурност ще ви хареса ;)
Продукти:
200 г меко масло
140 г пресни череши, разполовени
140 г брашно
200 г захар
3 яйца
1 бакпулвер
75 г смлени бадеми
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт /или ванилова захар/
200 г нарязан млечен шоколад
2 с.л. филирани бадеми
Овалваме черешите в 1 с.л. брашно и оставяме настрана.
Добавяме яйцата едно по едно. Сипваме брашното, бакпулвера и смлените бадеми. Млякото, ванилията и една част от шоколада прибавяме към готовата смес, като разбъркваме внимателно със шпатула. Изсипваме половина смес в застлана с хартия правоъгълна форма за кекс. Нареждаме половина череши.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар