сряда, 2 юли 2014 г.

Ягодово-портокалово тирамису ...


Продукти:
1 п. бишкоти Савоярди
250 г маскарпоне
100 г пудра захар
100 мл течна сметана
сока на 2 портокала 
1/2 кг ягоди + 10 за украса
шоколадови стърготини 

Разбива се сметаната с половината захар. Нарязват се ягодите на малки парченца, посипват се с останалата захар и се поливат със една част от портокаловия сок. Маскарпонето се прибавя към разбитата сметана и се разбърква бавно до получаване на хомогенна смес. Ягодите се смесват с половината крем. В тавичка се нареждат на един ред напоени с портокалов сок бишкоти.

               

Върху тях се слага крема с парченцата ягоди. Отгоре се подрежда втори пласт напоени в портокалов сък бишкоти, като се завършва с останалия крем без ягоди. Украсява се с разполовени на две ягоди, резен портокал, шоколадови стърготини и настъргана кора от портокал. Така готовия десерт се охлажда за около 2 часа в хладилник. 

                               


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар