понеделник, 7 юли 2014 г.

Лешникова торта с малини и боровинки ...


Тази рецепта си харесах от едно кулинарно списание, без да знам че по някаква случайност, съдбата ще ни срещне със създателката и. Ирина Андреева от Тетевен е виновничката за тази красива и вкусна торта, а иначе с нея се запознахме, след като и двете бяхме сред избраните пет финалистки в конкурса на Рудолф Ван Веен. Много е сладка и се радвам че се запознахме...Благодаря за рецептата Иринка! ... :)

Продукти:
250 г масло
300 г брашно
250 г кафява захар
1 п. бакпулвер
1 капсула ванилия
5 яйца
200 г сурови смлени лешници
1 п. крем ванилия без варене
700 г пресни малини
250 г пресни боровинки

Разстапяме маслото и го смесваме с брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. Разбиваме до гладка смес. Добавяме смлените лешници. Намазваме кръгла тава (20 см) с мазнина и покриваме с хартия за печене.


Изсипваме готовата смес и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. След като се охлади изпечения блат се разделя на две. Приготвя се крема по указанията и с половината се намазва долния блат. Поръсват се малко малини и боровинки. Поставя се втория блат и с помоща на шприц се правят розички по ръба.


В средата покриваме с останалия крем и украсяваме с другите малини и боровинки. Преди да се консумира е хубаво да престои в хладилник за няколко часа.





Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар