Навън е истинска есен, а вкъщи се носи аромата на топъл сладкиш с круши и бял шоколад... Получи се наистина вкусна изненада за любимите хора ... ;)
ето и рецептата:
Продукти:
150 г брашно
50 г царевично нишесте
140 г захар
3 круши
3 яйца
60 мл разстопено масло
1/2 п. бакпулвер
150 г бял шоколад
щипка сол
пудра захар
дафинови листа за украса
Разделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме със захарта на гладък крем.
Смесваме брашното, нишестето и бакпулвера в купа. Натрошаваме шоколада (аз сложих и един бонбон от кафяв шоколад за акцент).
Добавяме го при брашното. На струйка изливаме от разстопеното масло при жълтъците. Добавяме по малко от брашното и бъркаме, докато се получи гладка, хомогенна смес.
Печем на 170 градуса за около 40 минути. Охлаждаме готовия сладкиш върху решетка. Режем една круша на половина. Разполагаме ги на повърхността на сладкиша и поръсваме обилно с пудра захар.
Същия сладкиш може да се изпълни и с какао, а крушите вместо да се нарязват на парченца и да се прибавят вътре, могат да се поставят най-отгоре на сладкиша с леки разрези за украса. Малко лешници тук, там и се получава това -
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар