Днешния щрудел е отново с бутер тесто. В последно време бутер тестото ми стана любим помощник в кухнята. Направих го за нула време, като ползвах ябълки за пълнеж... ето и рецептата:
Продукти:
1 пакет бутер тесто / аз ползвам от охладеното на Лидл/
1 голяма ябълка
шепа стафидишепа орехи
1 ч.л. канела
1 с.л. кафява захар
3 бисквити "Закуска"
1 жълтък
натрошени бадеми
Включваме фурната на 190 градуса. Разстиламе охладеното бутер тесто на плота и леко го разточваме. Поставяме го върху хартия за печене, за да може след това лесно да се пренесе в тавата. Нарязваме ябълката и я смесваме в купа със захарта, канелата, орехите, стафидите и ги объркваме.
Натрошаваме бисквитите и ги посипваме върху единия край на тестото.
Като изстине се поръсва с пудра захар.
... и ето още един вариант на външния дизайн на щрудела, със същите съставки...
Да Ви е сладко!
Прекрасен вкус, изпробван, препоръчвам.Бързо, лесно и мноого вкусно :)
ОтговорИзтриване