вторник, 22 септември 2015 г.

Щрудел с ябълки ...


Днешния щрудел е отново с бутер тесто. В последно време бутер тестото ми стана любим помощник в кухнята. Направих го за нула време, като ползвах ябълки за пълнеж... ето и рецептата:

Продукти:
1 пакет бутер тесто / аз ползвам от охладеното на Лидл/
1 голяма ябълка
шепа стафиди
шепа орехи
1 ч.л. канела
1 с.л. кафява захар
3 бисквити "Закуска"
1 жълтък
натрошени бадеми 

Включваме фурната на 190 градуса. Разстиламе охладеното бутер тесто на плота и леко го разточваме. Поставяме го върху хартия за печене, за да може след това лесно да се пренесе в тавата. Нарязваме ябълката и я смесваме в купа със захарта, канелата, орехите, стафидите и ги объркваме.


Натрошаваме бисквитите и ги посипваме върху единия край на тестото.


Върху тях изсипваме сместа с ябълките.


В другия край разрязваме тестото на мрежа с помощта на специален уред.


Навиваме на руло и прехвърляме в тава.


Мажем с разбит жълтък и поръсваме с бадеми.



Печем да готовност, около 40 минути. 



Като изстине се поръсва с пудра захар. 



... и ето още един вариант на външния дизайн на щрудела, със същите съставки...






а този вариант е с настръгана тиква, канела, орехи и кафява захар ...





Да Ви е сладко!

1 коментар:

  1. Прекрасен вкус, изпробван, препоръчвам.Бързо, лесно и мноого вкусно :)

    ОтговорИзтриване