петък, 4 март 2016 г.

Шоколадов кейк с глазура ...


Днес реших да пробвам новата си форма за кекс и ето какво се получи. Ползвах значително лесна рецепта, която отдавна имам в тефтера си и с удоволствие ще я споделя с вас.

Продукти:
3 яйца
300 г кафява захар
100 мл олио
150 мл прясно мляко
300 г брашно
50 г какао
1 п бакпулвер
1 есенция ванилия
50 г начупен млечен шоколад

За глазурата:
170 г кондензирано мляко
100 г масло
100 г шоколад

цветни шоколадови топчета за украса

Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем. Добавят се олиото, млякото и ванилията. В друга купа пресяваме брашното, бакпулвера и какаото. С лъжица сипваме по малко от сухите съставки към сместа докато се получи хомогенна смес. Намазваме формата с олио и поръсваме с малко брашно за да не залепне. Изсипваме готовата смес и отгоре нареждаме парченца от натрошения шоколад и леко ги натискаме за да потънат. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност /около 45 минути/. След като се извади кекса, се обръща и се залива с глазурата. Поръсва се с цветни шоколадови топченца.






Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар