Продукти:
4 бр. червени чушки
2 бр. патладжан
4 скилитки чесън
1 бр. лук
1 с.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. мед
1/2 ч.ч. зехтин
2 връзи мащерка
Чушките и патладжаните се изпичат във фурната. След като изстинат се белят, почистват се от семките и се нарязват на дребно. Листенцата мащерка се отделят от клонките. Лукът и чесънът се задушават в зехтина. Добавят се накълцаните чушки и патладжана и останалите продукти. Получената смес се оставя на котлона да поври
/ аз я варих в хлебопекарната на програма сладко, така си спестявам времето да стоя и бъркам на котлона /.
След като разядката е готова, по желание може да се пасира. Пълним бурканчета и завираме отново около 20 мин за капачките.
Всичко това може да се приготви и в комбинация бял патладжан с зелени чушки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар