събота, 27 август 2016 г.

Кетчуп от цвекло и моркови ...



Рецептата за този кетчуп срещнах в автоимунна палео диета, и вниманието ми се насочи, тъй като няма никакви домати в съставките. Реших да я пробвам и повярвайте ми вкусът и е страхотен... 

Продукти:
1 ч.ч. обелени и нарязани моркови на кубчета
2/3 ч.ч. обелено и нарязано цвекло на кубчета
1/2 ч.ч. лук на кубчета
2-3 скилидки чесън
2/3 ч.ч. вода /може и тази в която са се варили зеленчуците/
1/2 ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. мед
4-5 зрънца карамфил
1-2 зрънца бахар
1 дафинов лист
1 ч.л. хималайска сол

В тенджера се сваряват нарязаните на кубчета моркови, цвеклото, лукът и чесъна, докато омекнат. В блендер слагаме оцета, водата и подправките. Прибавяме сварените и отцедени зеленчуци и смиламе до хомогенност всичко. Връщаме обратно в тенджерата на котлона и оставяме да покъкри около 30 минути /аз го приготвих в хлебопекарната на програма Сладко/. След като изстине се сипва в бурканчета или стъклени бутилки. Може да издържи около месец в хладилника.






Да ви е сладко!


1 коментар:

  1. Здравейте :)

    Радвам се, че рецептата ви е харесала! Ето нейния източник.
    http://know-how-to-cook.com/2016/08/ketchup-cveklo-morkovi.html

    ОтговорИзтриване