Днешната баница е една по-различна и интересна. От известно време, се опитвам да се храня без млечни продукти, което ме накара да се позамисля, как бих могла да заместя съставките на нашата традиционна баница. Това не попречи да се получи един прекрасен вкус и аромат. А ето и тайната.
Продукти:
6 кори за баница / "Фамилия" /
150 г попарен спанак
1 ч.ч киноа
2 яйца
2 с.л. брашно
1/2 ч.ч. зехтин или друга мазнина
100 г маслини без костилки
джоджен
сусам
Сварявам 1 ч.ч. киноа. В купа разбърквам яйцата с брашното и спанака. Поръсвам с щипка джоджен, добавям зехтина и сварената и отцедена киноа. Към тази смес прибавям накълцаните на дребно маслини, които в случая заместват сиренето на сол.
Намаслявам една кора и върху нея поставям друга. Поставям обилно плънка по цялата ширина на кората и започвам да навивам на руло.
Така направените 3 дълги рула се подреждат в намаслена тава, като по желание може да се навият на охлювче. Отново намазваме със зехтин и поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар