Песто или пастет, думата не е толкова важна. Но главния герой в тази рецепта - тиквичката, е един от любимите зеленчуци в нашия дом. Днес ми попадна интересен вариант за предястие с тиквички и реших да го споделя и с вас. Идеята я взех от Кулинарния блог "Опитайте...", но пропуснах някой съставки.
500 г тиквички
2-3 скилидки чесън
100 г орехи
1 с.л. нарязан пресен босилек
1 с.л. нарязан пресен магданоз
30 г настърган пармезан /аз го пропуснах/
5 с.л. зехтин
2-3 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
Тиквичките се измиват добре и се режат на две по дължина. Нареждат се с нарязаната част надолу върху намазнено фолио, поливат се отгоре с малко зехтин.
Ние си я хапнахме с домашни брускети.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар