Наскоро посетих един бургаски ресторант, където опитах брускети в три варианта. Страшно много ми допаднаха и реших да направя подобни и в моята кухня. Сега ще ви покажа изключително лесната рецепта, подходяща за прохладните летни вечери...
Продукти:
за доматените брускети -
1 франзела
1 голям розов домат
10 бр маслини
3-4 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол
черен пипер
босилек
магданоз
за брускетите с песто от тиквички - рецептата може да видите в предната ми публикация - "Песто от печени тиквички"
Нарязваме франзелата на филийки и ги подреждаме върху тавичка с хартия за печене. В купичка сипваме зехтин и прибавяме накълцан на ситно чесън.
Слагаме по лъжица от получената зеленчукава смес върху изпечените вече брускети. Подреждаме в подходящ съд и отново поливаме леко със зехтин и украсяваме с листенца от босилек.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар