четвъртък, 10 юли 2014 г.

Домашни брускети ...



Наскоро посетих един бургаски ресторант, където опитах брускети в три варианта. Страшно много ми допаднаха и реших да направя подобни и в моята кухня. Сега ще ви покажа изключително лесната рецепта, подходяща за прохладните летни вечери...

Продукти:
за доматените брускети - 
1 франзела
1 голям розов домат
10 бр маслини
3-4 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол 
черен пипер
босилек
магданоз

за брускетите с песто от тиквички - рецептата може да видите в предната ми публикация - "Песто от печени тиквички"

Нарязваме франзелата на филийки и ги подреждаме върху тавичка с хартия за печене. В купичка сипваме зехтин и прибавяме накълцан на ситно чесън.


Разбъркваме и с помощта на четка намазваме хляба.


Печем на 200 градуса за около 10 минути. През това време накълцваме на кубчета обеления домат, прибавяме нарязания на ситно чесън. Отделяме костилките от маслините, нарязваме ги на не много ситно и ги прибавяме към доматите. Поръсваме с подправките на вкус и добавяме наситнения магданоз и босилек. Сипваме зехтин и смесваме всичко с внимателно разбъркване.
Слагаме по лъжица от получената зеленчукава смес върху изпечените вече брускети. Подреждаме в подходящ съд и отново поливаме леко със зехтин и украсяваме с листенца от босилек. 



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар