Това лято ни е тръгнало на постни вечери. Така ни харесва, а и си е вкусно. Стига човек да има малко фантазия, от най-обикновенни и традиционни ястия може да сътвори нещо ново и по-интересно. Тези чушки, например реших да напълня с ориз, но не с гъби, както обикновенно правя, а със други зеленчуци, повече подправки и накрая натрошено сиренце ... ;) ето и рецептата:
Продукти:
10 червени пиперки /пресни или замразени/
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 настърган морков
1 домат
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. чубрица
магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч. натрошено сирене
зехтин
В подходящ съд запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме настъргания морков и измития ориз. Нарязваме домата на малки кубчета и сипваме при ориза. Овкусяваме със всички подправки и доливаме вода 1:3 с ориза. Готвим, докато водата изври и ориза набъбне.
С помощта на супена лъжица пълним изчистените пиперки със готовата смес и нареждаме в намазнена тавичка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар