Днес бях решила да приготвя нещо с бели патладжани - любими са ни. Но тъй като ми се събраха доста домашни яйчица, реших да използвам и част от тях. И какво, какво да направя, роди се идеята за терин с патладжани. Наскоро бях гледала Йоли как направи подобен терин, но с червени печени пиперки и много ми хареса идеята. Ето и рецептата ... :)))
Продукти:
3 големи бели патладжана
5 яйца
200 г сирене
100 г кашкавал
1-2 с.л. галета
щипка сол
щипка черен пипер
3-4 листенца пресен босилек
зехтин
магданоз
Патладжаните се белят, режат се на дълги филии, посоляват се и се оставят на една страна за около 20 минути за да си пуснат сока.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар