вторник, 29 юли 2014 г.

Терин с бели патладжани ...


Днес бях решила да приготвя нещо с бели патладжани - любими са ни. Но тъй като ми се събраха доста домашни яйчица, реших да използвам и част от тях. И какво, какво да направя, роди се идеята за терин с патладжани. Наскоро бях гледала Йоли как направи подобен терин, но с червени печени пиперки и много ми хареса идеята. Ето и рецептата ... :)))

Продукти:
3 големи бели патладжана
5 яйца
200 г сирене
100 г кашкавал
1-2 с.л. галета
щипка сол
щипка черен пипер
3-4 листенца пресен босилек
зехтин
магданоз

Патладжаните се белят, режат се на дълги филии, посоляват се и се оставят на една страна за около 20 минути за да си пуснат сока.


През това време загряваме грил тиган и приготвяме плънката за терина. Разбъркваме яйцата в купа, натрошаваме сиренето, а кашкавала го настъргваме. Прибавяме галетата и подправките. Сипваме малко зехтин и оставяме настрана.


Намазваме тигана със зехтин и изпичаме филиите патладжан и от двете страни.


В намазнена правоъгълна тавичка за кекс започваме да подреждаме патладжана. Първо покриваме дъното, после стените, така че да настърчат парчетата навън.


Изливаме готовата яйчна смес и завиваме с настърчащите се патладжани.




Поръсваме малко зехтин и печем в загрята фурна до готовност /при мен се изпече за около 30 минути/. Обръщаме върху поднос и поръсваме с магданоз. 





Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар