Тъй като съм любителка на сладките изкушения, рядко се сещам да снимам и качвам в уеб пространството ястия, било то с месо или безмесни. Затова тази вечер приготвих нещо, което е малко по-нестандартно заради вида на месото - ярешко, и начина по който съм го съчетала с останалите съставки - подобие на така наречения овчарски пай. Искам да ви кажа, че се получи една страхотна вечеря, която си похапнахме с удоволствие. А ето и рецептата:
Продукти:
1 кг ярешко месо
връзка пресен лук
2-3 моркова
5-6 скилидки чесън
100 г грах
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 с.л.червен пипер
1/2 връзка гьозъм
1 домат
10 сварени картофи
Месото се сварява за около 15 мин в тенджера под налягане. Обезкостява се и се слага в тавичка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар