събота, 5 юли 2014 г.

Пай с ярешко и картофи ...


Тъй като съм любителка на сладките изкушения, рядко се сещам да снимам и качвам в уеб пространството ястия, било то с месо или безмесни. Затова тази вечер приготвих нещо, което е малко по-нестандартно заради вида на месото - ярешко, и начина по който съм го съчетала с останалите съставки - подобие на така наречения овчарски пай. Искам да ви кажа, че се получи една страхотна вечеря, която си похапнахме с удоволствие. А ето и рецептата:

Продукти:
1 кг ярешко месо 
връзка пресен лук 
2-3 моркова
5-6 скилидки чесън
100 г грах
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 с.л.червен пипер
1/2 връзка гьозъм
1 домат
10 сварени картофи

Месото се сварява за около 15 мин в тенджера под налягане. Обезкостява се и се слага в тавичка.

Към него се прибавят нарязания лук, моркови на кубчета, грах (при мен беше замразен, но може и от консерва), цели скилидки чесън и всички подправки. Настъргва се един домат. Долива се около 200 мл от бульона и всичко се обърква.


Запича се във фурната за около 20 мин на 200 градуса. През това време се сваряват картофите, но не много, за да не се раздробят при рязането. Обелват се и се режат на кръгчета. След като яденето се е позапекло, се нареждат нарязаните картофи отгоре, тук там се слага по малко масло и се поръсва сол и черен пипер.


Връща се във фурната за още 15 минути, колкото да се запечат леко картофите. 


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар