събота, 4 октомври 2014 г.

Вита баница с мая ...


Тази сутрин се събудих доста рано, нали почиваме ;) и реших да изненадам моите мъже с нов вид баница - точена и с мая ... Рецептата харесах  скоро в блога на една дама и си заслужава да я пробвате ...

Продукти:
500 г бяло брашно
250 мл топла вода
50 мл олио
1 яйце + 1 жълтък за намазване
1 с.л. захар 
2 ч.л. сол 
1 п. суха мая /или 20 г прясна/
сирене и разстопено масло за мазане

Тестото омесих в хлебопекарната на програма "Тесто", там и си втаса. Поомесва се отново и се разделя на три топки. Разточват се на тънки правоъгълници, мажат се с разстопено масло и се поръсват със сирене.


Навиват се на руло и леко се усукват. Подреждат се в намаслена тавичка и отново се оставя за около половин час да почине.


Намазваме я отгоре с разбит жълтък и тук там слагаме по пърченце масълце. 


Поставяме тавата във фурната и я включваме на 170 градуса. Като се понадигне баницата, градусите се увеличават на 180 и се пече до готовност. Като се извади я покриваме с кърпа за да се задуши и да остане пухкава и мека.







Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар