Тази есен на рибния пазар открихме едър сафрид и чернокоп - любимата храна в нашия дом. И тъй като взехме по-голямо количество реших освен да замразя и да мариновам, за първи път ми е, но се получи великолепно :)
1 1/2 килограма изчистен сафрид се слага в саламура за 24 часа. Саламурата направих като във един дълбок съд пълен с вода слагах едра сол, докато потопено яйце в нея се покаже колкото големината на 20 стотинки.
След като е престояла 24 часа в саламура, рибата се изцежда и се залива с оцет за 6 часа.
Измиват се бурканчета и се подсушават много добре. Приготвят се подправки - дафинов лист, копър, зърна черен пипер.
На котлона се препича олио, близо една бутилка, докато започне да пуши. Оставя се напълно да се охлади.
Започваме подредбата на рибата, като между нея слагаме и от подправките. Заливаме до горе с изстиналото олио и затваряме.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар