вторник, 7 април 2015 г.

Италиански ябълков сладкиш ...


Този лесен и вкусен ябълков сладкиш, видях в един италиански кулинарен сайт. И тъй като не бях сигурна в собствения си превод, помолих една моя мила колежка, която преподава италиански език, да ми я преведе, за да мога спокойно да я пробвам. Получи се наистина страхотен сладкиш - мек и пухкав, сочен заради парченцата ябълки в него и в същото време без грам мазнина ;)

Продукти:
4 яйца
250 г рикота /извара/
200 г захар
300 г брашно 
150 г орехи /може и бадеми/
3 ябълки
100 мл прясно мляко
50 г стафиди
1 п. бакпулвер
щипка сол

Накисват се стафидите в малко топла водичка. Нарязват се 2-те обелени ябълки на кубчета. В купа се разбъркват яйцата със захарта с помощта на миксер. Прибавя се изварата, прясното мляко и постепенно брашното с бакпулвера и щипка сол. Подсушените стафиди, нарязаните ябълки и ядките се поръсват отгоре и внимателно размесваме с шпатула. /в случая аз не сложих ядки/


Намазваме с олио овална тавичка и постиламе хартия за печене на дъното. Изсипваме получената смес вътре и нарязваме третата обелена ябълка на филийки. Украсяваме сладкиша по желание.


 Поръсваме с филирани бадеми тук там и печем на 180 градуса за около 40-50 минути /зависи от фурната/. Преди да извадим готовия сладкиш, поръсваме с малко захар и запичаме за още 5 минутки. 




Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар