петък, 16 октомври 2015 г.

Тиквен сладкиш с медено маскарпоне ...





Тази рецепта видях наскоро в един блог и реших да я пробвам. Впечатли ме със съставките си - тиква, мед и орехи, тъй като съм на такава вълна, а маскарпонето ми е любимо в направата на кремове. Ето какво се получи:

Продукти:
2 яйца
50 г кафява захар 
80 г бяла захар
60 мл олио 
50 мл портокалов сок + настъргана кора
140 г брашно
1 бакпулвер
ванилия
щипка канела
щипка джинджифил
щипка индийско орехче
160 г настъргана тиква
50 г натрошени орехи 
няколко половини ядки орехи за украса
за крема - 
250 г маскарпоне
60 г масло
50 г пудра захар
50 мл течен мед


В купа разбиваме яйцата със захарта, олиото, портокаловия сок и накрая тиквата. Постепенно се прибавят сухите съставки - брашното смесено с бакпулвера и подправките. Накрая се посипват и натрошените орехи.


Получената смес изсипваме в застлана с хартия за печене квадратна тавичка.


Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути.



В друга купа разбиваме маскарпонето с пудра захар и масло,а след това на струйка се прибавя и меда.



След като изстине кейка, се разрязва на две еднакви половини. Мажем с половината крем едната, слагаме другата върху нея и мажем с останалия крем. Подреждаме орехчетата за украса и на тънка струйка украсяваме с течен мед.  






Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар