Тази рецепта видях наскоро в един блог и реших да я пробвам. Впечатли ме със съставките си - тиква, мед и орехи, тъй като съм на такава вълна, а маскарпонето ми е любимо в направата на кремове. Ето какво се получи:
Продукти:
2 яйца
50 г кафява захар
80 г бяла захар
60 мл олио
50 мл портокалов сок + настъргана кора
140 г брашно
1 бакпулвер
ванилия
щипка канела
щипка джинджифил
щипка индийско орехче
160 г настъргана тиква
50 г натрошени орехи
няколко половини ядки орехи за украса
за крема -
250 г маскарпоне
60 г масло
50 г пудра захар
50 мл течен мед
В купа разбиваме яйцата със захарта, олиото, портокаловия сок и накрая тиквата. Постепенно се прибавят сухите съставки - брашното смесено с бакпулвера и подправките. Накрая се посипват и натрошените орехи.
Получената смес изсипваме в застлана с хартия за печене квадратна тавичка.
След като изстине кейка, се разрязва на две еднакви половини. Мажем с половината крем едната, слагаме другата върху нея и мажем с останалия крем. Подреждаме орехчетата за украса и на тънка струйка украсяваме с течен мед.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар