сряда, 21 октомври 2015 г.

Бисквитена торта с домашен крем и орехи ...





Тортичката се приготвя с минимални съставки, за нула време, а вкусът и е наистина чудесен и лек. Една прекрасна кулинарна идея за есенните дъждовни дни. Със сигурност ще зарадвате близките си, а и себе си ;)

Продукти:
2 п. обикновенни бисквити "Роден край"
500 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
50 г брашно
2 ванилии
50 г масло
1 шоколад
200 г смлени орехи

В тенджерка смесваме млякото, яйцата, захарта, брашното и ванилията. Разбъркваме с телена бъркалка и включваме котлона.


Бъркаме крема докато се сгъсти. Сваляме от котлона и слагаме маслото и шоколада.


Отново бъркаме докато се получи хомогенна смес. Оставяме настрана да изстине напълно. Във форма с отварящ се ринг /аз ползвах 20 сантиметрова / намазваме дъното с малко крем и започваме да редим бисквити, поръсваме с орехи и мажем с крем, отново бисквити, орехи, крем, така докато свършат бисквитите и остане крем колкото за отгоре.



Заглаждаме и поръсваме обилно със орехи. 


Оставяме в хладилник да стегне поне 4 часа.




Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар