С тази лесна тортичка, която отдавна срещам по кулинарните странички на фейсбук, почерпих съпруга си за именния му ден - Атанасовден! А колко бързо я направих, можете да се уверите сами, като решите да я пробвате. Ще ви отнеме около 20 минути и е идеална за случаи, когато чакате гости, а времето не ви достига. Със сигурност ще ги впечатлите, така че запрятайте ръкави.
Продукти:
6 кроасана със шоколад
4 п. ванилов пудинг
2 л прясно мляко
60 г масло
10 с.л. захар
2 млечни шоколада
бонбони или бисквитки за украса
1 п. обикновенни бисквити
Започваме като на дъното на отваряема форма за торта с диаметър 26 сантиметра подреждаме леко напоени бисквити с прясно мляко.
На котлона в по - голяма тенджера приготвяме всичките пакетчета пудинг, като изчакваме да заври прясното мляко, добавяме захарта и когато се стопи при непрекъснато бъркане изсипваме предварително разбърканата суха смес със малко от студеното мляко. Бъркаме докато се сгъсти. Разделяме сместа на две части. В едната начупваме единия шоколад и прибавяме половината масло /30 г /.
Разбъркваме докато се разтопи шоколада и се получи хомогенен лъскав крем. Разстиламе шоколадовия пудинг върху бисквитите и подреждаме отгоре кроасаните, като леко ги натискаме за да не изплуват. Аз лично ги понадупчих предварително с вилица за да поемат по-лесно крема. Ако искате тортата да се получи по-сочна, може да ги напоите леко и тях с прясно мляко.
В останалия пудинг добавяме и другите 30 г масло и отново разбъркваме. Изсипваме и него върху кроасаните и оставяме тортата да се охлади, първо на стайна температура, после за няколко часа в хладилника.
Но ако нямате време може да направите като мен, понеже температурите навън бяха минусови изкарах я на терасата и след 1 час я прибрах за да я доукрася. Настъргах втория шоколад / най-лесно става, когато шоколада е на стайна температура с помощта на белачка за картофи / и наредих по борда вафлени шоколадови бонбони. В оригиналната рецепта на Люси украсата беше с шарени бисквитки. Това е всичко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар