четвъртък, 5 януари 2017 г.

Сладкиш с ябълка и вишни ...


Харесвам си ги по картинките и усета ми никога не ме лъже. Получават се наистина вкусни и много привлекателни сладкиши. Така се получи и с този... опитайте го...

Продукти:

250 г брашно
100 г краве масло
120 г кафява захар
2 яйца
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
сока от един лимон
2 ябълки
вишни
50 г стафиди
1 к.ч. ром
1 с.л. кафява захар

Накисваме стафидите в съд с вода и ром. Почистваме вишните от костилките. Нарязваме на тънки филийки обелените ябълки и ги заливаме с изцедения лимон. В купа разбиваме захарта със омекналото масло до пухкав крем. Едно по едно добавяме яйцата. Смесваме сухите съставки в отделен съд и ги пресяваме. Малко по малко ги изсипваме при разбитата смес. 

  

 Слагаме и предварително подсушените на хартия стафиди. Изсипваме готовата смес върху застлана с хартия тавичка и започваме да нареждаме ябълките по диагонал със леко застъпване. 


Между тях нареждаме и от вишните, а накрая поръсваме с кафява захар.


 Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути или до готовност. Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.













Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар