понеделник, 8 май 2017 г.

Тарталети с ягоди и маскарпоне ...




Излязоха ягодите на пазара и не чакаме - ето първите предложения ...

Продукти:
за тестото - 
200 г брашно
125 г масло
70 г пудра захар

за крема - 
250 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
150 г пудра захар
ягоди за украса 


В купа смесваме брашното и пудрата захар и върху тях нарязваме маслото на кубчета. Започваме да стриваме през пръсти докато първоначално се получат трохи, а после хубава топка тесто.



Разпределяме тестото на 6 равни топки за всяка форма и го разстиламе с пръсти. 



Надупчваме с вилица и прибираме в хладилник за 1 час или във фризера за около 5-10 минути. 



Загряваме фурната на 180 градуса и печем за окло 15 минути. Вадим ги от формата едва когато са изстинали напълно. 


В друга купа смесваме маскарпонето и заквасената сметана. Овкусяваме с пудрата захар. 



Пълним с крем готовите тарталети и украсяваме с ягоди, ядки и шоколад по избор. 









Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар