Излязоха ягодите на пазара и не чакаме - ето първите предложения ...
Продукти:
за тестото -
200 г брашно
125 г масло
70 г пудра захар
за крема -
250 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
150 г пудра захар
ягоди за украса
В купа смесваме брашното и пудрата захар и върху тях нарязваме маслото на кубчета. Започваме да стриваме през пръсти докато първоначално се получат трохи, а после хубава топка тесто.
Разпределяме тестото на 6 равни топки за всяка форма и го разстиламе с пръсти.
Надупчваме с вилица и прибираме в хладилник за 1 час или във фризера за около 5-10 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем за окло 15 минути. Вадим ги от формата едва когато са изстинали напълно.
В друга купа смесваме маскарпонето и заквасената сметана. Овкусяваме с пудрата захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар